Over De Zwerfkiezel

Na jaren in “het westen” gewoond te hebben, woon ik sinds 2016 in de kop van Overijssel, op de grens met Drenthe. Van een hoekwoning in een Vinexwijk naar een woonboerderij met een flink stuk grond met fruit- en notenbomen, fruitstruiken, veel ruimte en water.
Een heerlijke plek om te wonen!

Ware het niet dat ik in het “mietsenseizoen” lek gebeten werd door die vervelende beestjes, die ik daarvoor sporadisch wel eens tegenkwam bij het hardlopen, maar waar ik verder nog nooit van gehoord had. Mietsen, ook wel knutten, knutjes of neefjes genoemd, zijn zo klein dat ze door standaard horrengaas kunnen en zijn (tot 21 juni, de langste dag) erg bloeddorstig. Bulten komen vaak pas na een dag tevoorschijn en jeuken veel erger dan gewone muggenbulten. Daar baalde ik van en ik ben op zoek gegaan naar producten, het liefst op natuurlijke basis, die de mietsen ervan zouden weerhouden zich tegoed te doen aan mij.
Die middelen heb ik inmiddels gevonden en ik denk, dat ik er meer mensen blij mee kan maken.

In mijn vorige woonplaats stonden verder overal containers waar je plastic in kon leveren. Als je dat regelmatig doet, heb je (ik in elk geval) niet door, hoeveel plastic je weggooit. In mijn huidige woonplaats kreeg ik een kliko met een oranje deksel, die één keer in de 3 weken geleegd wordt. Daar had ik met een gezin van 4 kinderen niet genoeg aan. Ook de bijbestelde kliko (ik heb er nu dus 2 in totaal) is meestal vol vóór de kliko’s weer geleegd worden. En dat terwijl we verder zo gezond en duurzaam mogelijk proberen te leven. Ik probeer nu veel minder plastic te kopen en weg te gooien en wil dat zoveel mogelijk doorvoeren in de producten die ik aanbied en mijn bedrijfsvoering. Duurzame producten, minder plastic verpakkingen, hergebruik van dozen voor verzending etc.

In 2017 heb ik, na jaren alles wat los en vast zat gelezen te hebben over voeding en leefstijl, met goed gevolg een cursus voor orthomoleculair voedingsadviseur gevolgd, alsmede een aantal vervolgcursussen gedaan bij Orthohealth Foundation en Orthokennis. Ofschoon ik (nog) geen praktijk heb, ben ik er trots op dat ik de producten van Vitakruid en Vitals mag verkopen. 

Mensen uit de omgeving van Meppel kunnen de producten die ik verkoop ook op afspraak ophalen uit Wanneperveen. Inwoners van Nijeveen en Wanneperveen kunnen ook een afspraak maken voor gratis thuisbezorging in de avonduren

De Zwerfkiezel

Veneweg 226

7946 LS  WANNEPERVEEN

E.     info@dezwerfkiezel.nl

M.     +31(0)6-31 522 333

 

KvK:  75232359

IBAN: NL50 INGB 000 7456 771 (ten name van De Zwerfkiezel)

BTW: NL0020.77.128.B52

De waardering van www.dezwerfkiezel.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 18 reviews.